

## **NOTICE OF PUBLIC MEETING**

The Arvada Urban Renewal Authority (AURA) Board of Commissioners will participate in a walking tour of the Olde Town Arvada area beginning at AURA's office at 5601 Olde Wadsworth Blvd Suite 210, Arvada, CO 80002 at 2:00 p.m., followed by a Board discussion at the Elks Club at 5700 Yukon Street, Arvada, CO 80002, and adjourning by 6:30 p.m.

Agenda information is attached.

**Carrie Briscoe** 

Carrie Briscoe
AURA Coordinator/Recording Secretary

POSTED: August 25, 2021

## AURA BOARD OLDE TOWN WALKING TOUR & DISCUSSION AUGUST 26, 2021 2:00 – 6:30

## **TOUR**

4:30 - 5:00

IOUK		
2:00 – 2:15	Meet in AURA's office – Discussion on Design Principles, what makes a good walkable community? Darin Delay, Parks and Urban Design Manager and John Firouzi, Mobility Planning and Innovation Manager (15 minutes - 8 for presentation with 7 for Q & A)	
2:15 –2:50	Tour Flour Mill (inside and yard) – Julie Graham, Treasure and Karen Miller, Vice President, both with the Historic Society (35 minutes, includes walking time)	
2:50 – 3:20	Tour Grandview Avenue to trolley site – along the way examine the condition of the streetscape on Grandview Avenue, see the progress of Grandview Station, view Trammell Crow's development site and, update on "Calendar's" buildings, and tour the alley behind Hunter Bay. Lance Carpenter, Parks Supervisor and John Firouzi will discuss the condition of the streetscape and alleys during the tour. (30 minutes)	
3:20 –3:35	Tour the Olde Town Square – discuss the condition of the fountain, "Christmas Tree", and occupants. Lance Carpenter will discuss the condition of Town Square. (15 minutes)	
3:35 – 3:55	Walk north along Olde Wadsworth, examining the condition of the streetscape. Tour the north side of Ralston Road (Arby's, Dollar a Scoop). (20 minutes)	
3:55 – 4:15	Walk the alley behind the Elks Club down to Grandview Avenue, and up Yukon to the Elks Club. Notice the condition of the buildings along Yukon and the lack of streetscape. (20 minutes)	
4:15 – 4:30	Tour the Elks Club, Rick Assmus (15 minutes)	
DISCUSSION and WORKING DINNER		

5:00 – 5:15	Future vision of Olde Town; streetscape, alleys, Town Square, street closures – Joe Hengstier, Olde Town BID and Ryan Stachelski, Dir of Community & Economic Dev. (15 minutes – 5 minutes each with 5 minutes Q&A)
5:15 – 5:30	Public Safety in Olde Town – Chief Link Strate (15 minutes – 8 min with 7 Q&A)

Elks Club – break and pick up dinner (Qdoba) (30 minutes)

5:30 – 5:50	Flour Mill Discussion – Jean Gordon with Visit Arvada, and Maureen (20 minutes)
5:50 – 6:05	Calendar Property – Maureen (15 minutes)
6:05 – 6:25	North side of Ralston Road – Maureen and Carrie (20 minutes)
6:30	Adjourn (hard stop - need to be out of the building by 6:30)